» خانه » دستگاه » دستگاه کفسابی

دستگاه کفسابی

دستگاه کفسابی همانطور که از نامش پیداست به معنای سابیدن سنگ، برداشتن لایه ای از سنگ به منظور براق نمودن، آینه ای کردن و از بین بردن ایرادات سنگ کف ساختمان می باشد. در عملیات کفسابی از دستگاه های مخصوص در این زمینه استفاده می شود که به وسیله آن 1 الی 4 میلی متر لایه برداری سنگ صورت می گیرد تا جرم ها و آلودگی های موجود بر روی سنگ کف از بین بروند و علاوه بر درخشان شدن سنگ، سطح آن نیز کاملا صاف و هم تراز شود.

دستگاه کفسابی

دستگاه های کفسابی سه فاز ابعاد بزرگی ( نسبت به دستگاه های تکفاز ) دارند و از قدرت و کیفیت بالایی برخوردارند. این دستگاه ها  می توانند کار را در مدت زمان کوتاهی و با قدرت و کیفیت مناسبی انجام دهند. کار با این دستگاه ها به واسطه ابعاد و وزن آنها کمی سخت است اما در بیشتر ساختمان هایی که دارای برق سه فاز هستند برای سطوحی که مساحت مناسبی دارند و قدرت مانور این دستگاه ها در آنها بالا است مورد استفاده قرار می گیرند.

این ابزار ها با برق معمولی روشن نمی شوند و فقط با برق فشار قوی یا سه فاز قادر به روشن شدن و حرکت کردن هستند. دستگاه کف ساب سه فاز قادر است تا هر میزان دلخواه  ( به واحد میلیمتر) از سطح رویی انواع سنگ ها مانند موزاییک، سرامیک و همچنین بتن را بردارند و سطح مورد نظر را براق کنند. این دستگاه ها عموماً دارای یک منبع آب ( اکثراً به حجم 40 لیتر)، شاسی، بلبرینگ و فولی بوده و همچنین یک عدد شیر برنجی قابل تنظیم با دست برای کم یا زیاد کردن آب منبع بر روی آنها تعبیه شده است.

هدف دستگاه کفسابی

مهم‌ترین هدف دستگاه کفسابی از بین بردن لایه‌های اضافی از روی سنگ‌ها است که برای جرم‌گیری سنگ‌ها، براق و درخشان کردن سنگ‌ها همچنین رفع مشکلات و نواقص سنگ‌ها می‌باشد. با استفاده از دستگاه ساب‌زنی می‌توان از سنگ‌ها 1 تا 4 میلی‌متر لایه‌برداری کرد تا هر گونه آلودگی و کثیفی بر روی آن‌ها وجود دارد کاملا از بین برود. این کار موجب صیقل و جلا دادن سنگ‌ها می‌شود. همچنین سطوح ناهموار را کاملا صاف و یکدست خواهد کرد.

انواع دستگاه‌ کفسابی

  • دستگاه ساب دستی یا held-hend
  • دستگاه ساب walk-behind
  • دستگاه کفسابی Ride-on

به صورت جداگانه هر کدام از آن‌ها را شرح می‌دهیم.

دستگاه ساب دستی

این دستگاه به صورت دستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه در مقایسه با سایر دستگاه‌ها و تجهیزات دیگر سایز کوچک‌تری دارد به همین دلیل فضای کمتری از شما اشغال می‌کند. برای صاف و یکدست کردن پستی‌ها و بلندی‌های سطح از آن استفاده می‌شود. سایز این دستگاه به کفساب قدرت حرکت بیشتری می‌دهد تا بتواند نقاط گوشه همچنین سایر نقاط غیر قابل‌ دسترس را با دقت بیشتری کفسابی کند. طول قطر این دستگاه بین 10 الی 12 سانتی‌متر یا 17 الی 22 سانتی‌متر می‌باشد.

دستگاه ساب walk-behind

دستگاه ساب walk-behind یکی از متداول‌ترین نوع دستگاه‌ها می‌باشد که برای فضاهای بزرگ طراحی شده است. این دستگاه قادر است که هر نوع رنگ، چسب، اپوکسی را بر روی هر سطحی با سرعت بالا کاملا از بین ببرد. از این دستگاه در ساختمان‌های مسکونی و تجاری و غیره برای کارهای کفسابی استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها با برق تک فاز یا سه فاز کار می‌کنند.

دستگاه کفسابی RIDE-ON

این نمونه دستگاه کفسابی بیشترین کاربرد را در مراکز فروشگاهی دارد. برای استفاده از این ماشین فرد روی دستگاه می‌نشیند و از طریق فرمان آن را کنترل می‌کند. از این مدل دستگاه ساب برای لایه‌برداری سطوح کف در مراکز تجاری، نمایشگاه‌ها، مراکز خرید، نمایشگاه‌ها و محیط‌های صنعتی استفاده می‌شود که بهترین گزینه است. با استفاده از دستگاه کفسابی RIDE-ON می‌توانید سطح را صاف و یکدست و براق کنید. فرایند کفسابی بر روی سطح به قطر 1.5 متر صورت می‌گیرد. برای کفسابی محیط‌های بزرگ‌تر از دستگاه‌های کفسابی بزرگ استفاده کنید تا سرعت فرایند کار افزایش یابد. با استفاده از این دستگاه می‌توانید برای تمیز کردن و پاک کردن لکه‌های سطحی و شست‌وشو می‌شود.

برق مصرفی دستگاه‌های کفسابی

دستگاه‌های کفسابی با توجه به نوع و کاربرد و سایزی که دارند از دو نوع برق تک فاز و سه فاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دستگاه‌های کفسابی سه فاز

دستگاه ای کفسابی سه فاز کیفیت بالایی نسبت به سایر دستگاه‌های دیگر دارند. همچنین سرعت عمل و کارکرد آن‌ها نیز بسیار بالا است. به طور کلی دستگاه‌های سه فاز قدرت بالایی دارند همچنین وزن بسیار بالایی هم دارند. چنانچه که در محل برق سه فاز دارید مناسب‌ترین گزینه استفاده از این نوع دستگاه‌ها است. ساختمان‌هایی که آسانسور دارند معمولا برق سه فاز هم دارند.

دستگاه کفسابی تک فاز

وزن دستگاه‌های تک فاز تقریباً 70 کیلوگرم است که در مقایسه با سایر دستگاه‌های کفسابی وزن متوسطی دارند از لحاظ قدرت و کیفیت ساب نیز در سطح متوسط قرار دارند. این دست از دستگاه‌ها بیشتر برای محیط‌های که جرم و کثیفی کمی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.
البته زمانی که ساختمان دارای برق سه فاز نباشد از این دستگاه‌ها برای تمیز کردن سطوح و کف استفاده می‌شود خروجی این دستگاه بهترین کیفیت را دارد از نظر زمانی فرصت بیشتری نیاز است تا مراحل کفسابی چندین مرحله تکرار شود.

تفاوت کفسابی و سنگسابی

در اکثر مواقع بسیاری از افراد مفهوم این دو اصطلاح کلمه کفسابی و سنگسابی را نمی دانند. برای توضیح و درک بهتر تفاوت کفسابی و سنگسابی می توان گفت که خدمات کفسابی برای تمامی مصالح به کار رفته در کف ساختمان مانند موزاییک، سنگ گرانیت، بتن و سایر سنگ ها و مصالح قابل اجرا می باشد. در حالی که عملیات سنگسابی تنها برای انواع سنگ ها نظیر سنگ مرمریت، سنگ گرانیت، تراورتن و … به منظور لایه برداری و صیقل دادن آن ها قابل انجام می باشد به عبارتی دیگر سنگسابی جزئی از خدمات کفسابی محسوب می شود.

اکثر مردم به اشتباه خدمات کفسابی و کفشویی را یکی می دانند در حالی که این دو تفاوت های بسیاری را به همراه دارند که در ادامه به آن می پردازیم . در خدمات کفسابی لایه برداری و همتراز کردن سنگ و بتونه کاری قابل اجرا می باشد که در حین عملیات به آن می پردازند و با ساب زدن سنگ، آن را مسطح و براق می کنند.

در صورتی که در عملیات کفشویی امکان لایه برداری وجود ندارد و تنها به تمیز کردن و از بین بردن جرم های موجود بر سطح کف ساختمان می پردازند. در کفسابی بر روی دستگاه لقمه سنگ نصب می شود در حالی که برای کفشویی از فرچه مخصوص استفاده می شود و همچنین اجرای عملیات کفسابی نیاز به تخصص و مهارت بیشتری نسبت به کفشویی دارد.

قیمت دستگاه کفسابی

قیمت دستگاه‌های کفسابی بستگی به نوع و مدل دستگاه و کارایی آن با یکدیگر متفاوت است. در حال حاضر به دلیل نوسانات نرخ ارز، قیمت ثابت شده‌ای برای دستگاه کفسابی وجود ندارید. در صورتی که نیاز به استعلام قیمت دستگاه دارید می‌توانید با فروشگاه صنعت گستر ایرانیان  تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.